Excelsior Rotterdam magazine, januari 2023

ik wilde. Richard houdt net als ik van snel schakelen en daarna is het dan ook snel gegaan. De eerste meubelen kwamen hierbinnen en ik zag het hele team van PMP aan de slag om het uit te laden en netjes te plaatsen. Daar was ik van onder de indruk. Zeer betrokken en meedenkend. Ook de banken die op maat zijn gemaakt zijn snel geplaatst, het voelt allemaal goed en is van hoge kwaliteit.” Remco kwam op het idee om niet op de bar te eten en te drinken maar aan de bar, met dwarsgeplaatste tafels die iets lager zijn dan de bar. “Mensen zitten graag ergens een beetje tegenaan, zo is mijn ervaring. Ook richting de wanden. Dus besloot ik een paar hoge tafels voor vier personen te laten maken die dwars op de bar staan. Het werkt perfect. Ik houd hoe dan ook van een combinatie van hoger en lager zitten in een restaurant, dat oogt prettig.” Dezelfde uitstraling Remco wil de sfeer in de brasserie doorzetten naar de entree van het hoofdgebouw en de bovenverdieping. “In de lounge wordt vooral gestaan, dus daar is minder meubilair nodig. Maar ik wil wel dezelfde uitstraling als beneden, dezelfde look and feel doorzetten. Een lekker sfeertje, misschien iets losser dan beneden, maar nog steeds met goede verlichting en een goede akoestiek.” De brasserie heeft veel archieffoto’s van Excelsior aan de wanden. De naam is Brasserie 1902, refererend aan het oprichtingsjaar van de club uit Kralingen. “De clubkleuren zijn rood en zwart. We hebben de rode deuren in deze ruimte allemaal zwart gemaakt, dus nog steeds in een clubkleur”, zo knipoogt hij. Hij wijst naar buiten, de voorzijde van de brasserie: “Ik wil daar nog meer gastvrijheid kunnen bieden. Er staanalmooieplantenbakken, ik wil twee zonneschermen en de zijkant dichtzetten met windschermen. Een foodtruck, statafels, droog staan en lekker eten voor de wedstrijd. Ik merk dat mensen van en rond de club graag in de brasserie zitten om te vergaderen of kort te overleggen. Daarom hoop ik ook uiteindelijk de openingstijden te kunnen verruimen naar meer dagen dan alleen de wedstrijddag van Excelsior.” Hij wil Brasserie 1902 in ieder geval rustig uitbouwen: “Telkens iets nieuws erbij, maar wel in mijn tempo.” Voor zijn andere restaurant, Osteria Vicini, wil Remco voor de herinrichting ook gebruik maken van de meubelen en de service van PMP Furniture: “We zijn toe aan een nieuw interieur zonder het goede basisgevoel overboord te gooien. Er komt als nieuw element een octopus van 4 meter breed te hangen die 3D geprint is. Ik wild net als hier op maat gemaakte banken in de nissen daar. Ook zoek ik een lange, leren bank met tafeltjes ervoor. Maar het moet geleidelijk veranderen, niet op stel en sprong. Anders haal je die specifieke en zeer gewaardeerde sfeer weg.” 078 - 613 26 27 pmpfurniture.com Advertorial 29 Maga z i ne x Exce l s i or Rot terdam j anua r i 2023

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=